tisdag 28 augusti 2012

Födelsedagskort.

Min arbetskamrat fyller år i morgon så jag knåpade ihop ett kort till henne. När jag började mitt första arbete inom vården 1983 blev jag kompis med Marie vi blev bästa vänner sedan gick hon och läste till undersköterska i Ängelholm men vi höll kontakten med varandra ändå. Då hon kom tillbaka till arbetet så hade vi fått nytt schema och vi arbetade en del kvällar ihop. På vintern 1990 tror jag det var så sökte kommunen iHässleholm ett antal personal som skulle bygga upp ett demensboende från grunden vi sökte båda 2 och fick arbetet .

Så här blev kortet denna vikning hittade jag Magnolia INK Magazine   Runt Side Step - kort som jag köpte förra månaden.

Inte lätt att avväga så det inte tippar.
På våren 1991 startade vi upp det med att handla och inreda boendet. Sedan 1994 slutade jag där och började arbeta på hemma plan med ett nytt demensboende som skulle starta upp i Hästveda där jag bor för att inte sonen skulle lämnas så tidigt hos dagmamman och inte behöva vara där längre än nödvändigt.
Men fortfarande höll vi kontakten med varandra, sedan började jag att studera berättade det för Mari då blev hon också sugen på att läsa så hon sökte också in.
Så fortsatte jag att arbeta efter studierna och Marie också på våra respiktive arbeten. År 2004 skulle demensboenden läggas ner och vi fick flytta in på äldreboenet med våra dementa jag här i Hästveda och Marie i Hässleholm.
 Men sedan 2007 möttes våra vägar igen för då sökte jag mig till Hässleholm igen och nu arbetar vi på samma arbetsplats igen men inte på samma vån.
Det blev en hel uppsats.........hahaha inte meningen men vill inte ta bort något vill ni läsa det så kan ni eller så hoppa över det................


Ha en bra kväll.